Žádost o informace
Žádost o informace
Žádost o informace
Úvodní stránka> Proč jsou ovoce a zelenina barevné a zdravé?
Kategorie: News, ZS Parentes

Proč jsou ovoce a zelenina barevné a zdravé?

V pátek 4. května 2018 se 1. a 2. třída zúčastnila programu v Národním technickém muzeu „Chytří gurmáni“. Společnost BASF připravila nový program pokusů, který si naši žáci […]

9. května 2018

1.1 min read

V pátek 4. května 2018 se 1. a 2. třída zúčastnila programu v Národním technickém muzeu „Chytří gurmáni“. Společnost BASF připravila nový program pokusů, který si naši žáci vyzkoušeli. Malí výzkumníci si díky vzrušujícím chemickým pokusům zodpověděli klíčovou otázku – Proč jsou ovoce a zelenina barevné a zdravé? Worksho motivoval děti, aby přemýšlely o tom, co jídlo obsahuje a učil analyzovat tyto látky prostřednictvím chemických experimentů.

  • Šampion vitamín C“, v němž děti zjišťovaly obsah vitamínu C v čerstvé a průmyslově vyráběné citronové a pomerančové šťávě.
  • V druhém pokusu „Ovocná a zeleninová výzva“ malí badatelé porovnali obsah vitamínu C v osmi různých druzích ovoce a zeleniny.

Chemická společnost BASF vyvinula projekt Kids´ Lab a založila první dětskou laboratoř v německém Ludwigshafenu (centrála společnosti BASF) v roce 1997. V současnosti se Kids´ Laby BASF nacházejí v 35 zemích světa a od 20. října 2012 je také v České republice. Tento rok slaví projekt Kids’ Lab již 20. výročí.

Chytří gurmáni

Fotogalerie:  NTM: Chytří gurmáni (1. a 2. třída)

Související příspěvky
Zobrazit všechny novinky
Přejít nahoru